Про роботу комісії з питань захисту прав дитини

Сьогодні, 24 вересня, службою у справах дітей військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ проведено чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Під час засідання розглянуто 13 питань щодо реалізації прав дітей, з яких три — щодо реалізації майнових прав при вчиненні правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх дітей та 10 питань, які потребували колегіального вирішення.

За результатами розгляду вищезазначених питань погоджено проєкти розпоряджень про влаштування 15 дітей до інтернатних закладів, визначено місце проживання однієї малолітньої дитини, схвалено проєкти розпоряджень на двох дітей для державної реєстрації по народженню покинутої дитини.

Також встановлено опіку та призначено опікуна над малолітньою дитиною, схвалено проєкти розпоряджень про втрату статусу дитини-сироти малолітньою дитиною та про надання повної цивільної дієздатності одній неповнолітній дитині, ухвалено створення одного дитячого будинку сімейного типу та влаштування трьох малолітніх дітей на виховання та спільне проживання.

Окрім того, четверо дітей влаштовані на виховання та спільне проживання до двох прийомних сімей, дозволено вчинити п’ять правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх дітей, погоджено проекти розпоряджень про надання статусів 153 дітям, а також 6 особам, які постраждали внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів та 10 дітям, які мають довідку тимчасово переміщених осіб.