У Лисичанську відбулося засідання міської комісії з надання одноразової матеріальної допомоги

Сьогодні, 15 грудня, у військово-цивільній адміністрації міста Лисичанськ (ВЦА) відбулося чергове засідання міської комісії з надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля під головуванням заступника голови комісії, начальника управління праці та соціального захисту населення Олени Бєлан.

Також у роботі комісії взяла участь перший заступник керівника ВЦА м.Лисичанська Ольга Венгер.

Під час засідання були розглянуті питання щодо надання одноразової матеріальної допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету відповідно до Порядку надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля, затвердженого розпорядженням керівника ВЦА м. Лисичанська від 26.08.2020 № 128.

Так, члени комісії розглянули 20 заяв, в тому числі з питань:

— надання допомоги на лікування — 19;

— надання допомоги особі, яка постраждала внаслідок пожежі — 1.

За рішенням комісії 20 заявникам надана матеріальна допомога на загальну суму 19000 грн.

Зазначимо, що одноразова грошова допомога є одним із видів адресної соціальної допомоги для підтримки осіб, які опинились у складних життєвих умовах та потребують додаткового соціального захисту.

Сума допомоги визначається комісією в кожному окремому випадку. Розмір допомоги одному заявнику (сім’ї) не може перевищувати 1000 грн. При розгляді звернення комісія обов’язково приймає до уваги такі обставини: вік, стан здоров’я заявника або членів його сім’ї, його матеріальний та сімейний стан, наявність родичів або опікунів, які зобов’язані згідно із законодавством утримувати заявника.

Зауважимо, що всього з початку 2020 року проведено 10 засідань комісії, за результатами яких 322 заявникам надано матеріальну допомогу за рахунок коштів місцевого бюджету на загальну суму 282 800 грн.

Управління праці та соціального захисту населення ВЦА м. Лисичанськ