Засідання п'ятої (позачергової) сесії Лисичанської міської ради сьомого скликання

Вчора, 15 січня, відбулось засідання п’ятої (позачергової) сесії Лисичанської міської ради сьомого скликання під головуванням Лисичанського міського голови Сергія Шиліна. У засіданні взяло участь 30 депутатів.

У роботі сесії взяли участь перший заступник керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк, міські голови Новодружеська та Привілля, члени виконавчого комітету Лисичанської міської ради, керівники правоохоронних органів, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, закладів освіти, культури та охорони здоров’я, представники громадськості, ЗМІ.

На початку сесії перший заступник керівника Луганської обласної ВЦА Єлизавета Пушко-Цибуляк у своєму зверненні зазначила, що розпочався новий бюджетний рік, і дуже важливо, щоб той фінансовий ресурс, який є у Лисичанської громади, дав результат для людей, акцентувавши увагу присутніх на питаннях соціально-економічного розвитку, відновлення і відбудови соціальної інфраструктури та ЖКГ, що вже напрацьовані Лисичанською міською радою спільно з обласної державною адміністрацією та які необхідно буде відпрацювати найближчим часом.

Під час розгляду проекту рішення «Про внесення змін до міського бюджету на 2016 рік» голова постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів та економічного розвитку, керівник фракції «Опозиційний блок» Олена Ратушна проінформувала присутніх про підсумки розгляду цього питання на спільному засіданні постійних депутатських комісій 13 січня 2016 року та зазначила, що цей проект рішення депутати не підтримали з огляду на те, що дефіцит міського бюджету на 2016 рік складає понад 46 млн. грн., не забезпечені першочергові потреби громади, і при цьому з 1 січня 2016 році на міський бюджет покладено ще й фінансове забезпечення професійно-технічних навчальних закладів міста, які раніше фінансувалися з державного бюджету. Комісії доручили фінансовому управлінню доопрацювати цей проект рішення.

Також на виконання рішення постійних депутатських комісій головами комісій було підготовлене звернення депутатів Лисичанської міської ради до Верховної Ради України, керівників фракцій політичних партій та депутатських груп у Верховній Раді України щодо прийняття резолюції недовіри та відставки Кабінету Міністрів України та Прем’єр-міністра України А.П.Яценюка, текст якого зачитала Олена Ратушна.

Під час обговорення цього питання депутати від фракції «Опозиційний блок» Григорій Старченко, Тетяна Худоба, Андрій Панаїт у своїх виступах проаналізували показники міського бюджету на 2016 рік та зміни, які пропонуються до нього у зв’язку із прийняттям Державного бюджету України на 2016 рік, та наголосили на тому, що з таким бюджетом сфери охорони здоров’я, освіти, культури, житлово-комунального господарства міста не мають можливості не те що розвиватися, а навіть забезпечити першочергові потреби, в тому числі захищені статті видатків, що є прямим наслідком незадовільної соціально-економічної політики Уряду. Начальник Управління праці та соціального захисту населення Олена Єздакова поінформувала депутатів про зміни у законодавстві та нормативно-правових актах Кабінету Міністрів України, що спричинили зниження рівня соціальної захищеності декількох категорій громадян, які потребують соціальної допомоги з боку держави.

Виступивши з місць, депутати від фракції БПП «Солідарність» Іван Полупанов, Олег Романов, фракції Радикальної партії Дмитро Михайлов пропонували змістити акценти у зверненні з питань відповідальності уряду за незадовільну соціально-економічну політику. А під час перерви, оголошеної для більш детального ознайомлення депутатів із текстом звернення, депутати від фракції БПП «Солідарність» Іван Полупанов та Микита Шевченко залишили сесію, не взявши участь у прийнятті рішень, важливих для громади міста.

Звернення депутатів Лисичанської міської ради до Верховної Ради України, керівників фракцій політичних партій та депутатських груп у Верховній Раді України щодо прийняття резолюції недовіри та відставки Кабінету Міністрів України та Прем’єр-міністра України А.П.Яценюка було підтримане більшістю голосів. «За» проголосували всі депутати фракції «Опозиційний блок». Депутати фракцій БПП «Солідарність», Радикальної партії, Об’єднання «Самопоміч» утрималися від прийняття рішення.

Також під час пленарного засідання у зв’язку з набуттям чинності Закону України від 24.12.2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» депутати внесли зміни до двох рішень міської ради. Ще одне рішення Лисичанської міської ради від 20.01.2015 року № 78/1247 «Про скасування рішення від 10.02.2011р. № 8/11 та встановлення ставки акцизного податку» було визнано втратившим чинність у зв’язку з тим, що ставки та порядок справляння акцизного податку визначається Податковим кодексом України.

Депутати підтримали пропозицію секретаря міської ради Едуарда Щеглакова зробити перерву у роботі сесії до 19 січня 2016 року з метою доопрацювання проекту рішення «Про внесення змін до міського бюджету на 2016 рік» та доручити головам постійних комісій підготувати звернення до органів державної влади щодо збільшення обсягів медичної та освітньої субвенції для м. Лисичанська та визначення додаткових джерел фінансування закладів професійно-технічної освіти.

Вложения:
Скачать этот файл (Zvernennya_nedoverie.doc)ЗВЕРНЕННЯ[ЗВЕРНЕННЯ до Верховної Ради України, керівників фракцій політичних партій та депутатських груп у Верховній Раді України щодо прийняття резолюції недовіри та відставки Кабінету Міністрів України та Прем’єр-міністра А.П. Яценюка]