Шановні споживачі!

У відповідності до Законодавства України кожен споживач зобов’язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, зокрема щодо вивезення твердих побутових відходів, підготовлений виконавцем на основі Типового договору, та оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Відповідно до ст. 13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (в редакції чинній на час виникнення спірних правовідносин), до комунальних послуг, серед інших, належить вивезення побутових відходів.

Відповідно до ст. 19 вказаного Закону, відносини між учасниками договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг здійснюються виключно на договірних засадах. Учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є: власник, споживач, виконавець, виробник.

Відповідно до ч. 3 ст. 20, 21 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», виконавець зобов’язаний підготувати та укласти із споживачем договір на надання житлово-комунальних послуг з визначенням відповідальності за дотримання умов його виконання згідно з типовим договором, а споживач зобов’язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору.

Ігнорування та ухилення від обов’язку укласти договір, не сплачуючи за комунальні послуги, є грубим порушенням законодавства України, в тому числі, і державних стандартів норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, що згідно ст. 152 Кодексу про адміністративні правопорушення України «тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», про що буде повідомлено до правоохоронних органів.

Відмова споживача послуг від укладення договору в такому разі суперечить вимогам ст.6 ч.3, ст.ст.627, 630 ЦК України.

На виконання вимог нормативно-правових актів та чинного Законодавства України орган місцевого самоврядування уповноважив Лисичанське КАТП 032606 на укладання договорів про надання послуг з вивезення твердих побутових відходів з усіма споживачами: з населенням та юридичними особами, фізичними особами — підприємцями на відповідних територіях, відповідно до Типового договору про надання послуг з вивезення побутових відходів, наведеного у додатку 1 до Правил надання послуг з вивезення побутових відходів, що затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2008р. № 1070.

Згідно зі ст. 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», договір на надання житлово-комунальних послуг набирає чинності з моменту його укладення. Істотними умовами договору на надання житлово-комунальних послуг визначені ч. 1 ст. 26 вказаного Закону.

Повідомляємо Вас, що у разі відсутності договору та/або наявності заборгованості за надані послуги Лисичанське КАТП 032606 буде змушене звернутися до суду про стягнення заборгованості за надання послуг з вивозу твердих побутових відходів та зобов’язання укласти договір, де на Вас буде покладено додаткові витрати з відшкодування судових витрат.

Тож, Ви повинні найближчим часом просимо провести звірку власної заборгованості з підприємством через абонентвідділи міста та сплатити заборгованість як поточну так і попередню не чекаючи примусових заходів.

Провести звірку з абонентами Лисичанського КАТП 032806 можна за адресами:

— м. Лисичанськ, квартал Центральний, 8;

— м. Лисичанськ, вул. Менделєєва, буд. 42;

— м. Привілля, вул. Ломоносова, будівля міської ради;

— м. Новодружеськ, вулиця Грушевського, будівля ЖЕКу № 6.

Графік роботи:

понеділок — четвер з 8.00 до 17.00,

п’ятниця — з 08 .00 до 16.00

Перерва з 12.00 до 12.48.

Вихідний — субота та неділя.

Лисичанське КАТП 032806