Новини культури

Протягом тижня в закладах культури відбулися заходи, присвячені шануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років на Україні. Це вечір пам’яті «Чорні жнива. Голод на Україні 1932-1933 років» та урок мужності «Суровий вчитель-історія». В бібліотеках міста теж пройшла низка заходів, присвячена цій даті: вечори – реквієми «На пам’ять не накладено табу» та «Біль душі людської», урок мужності «Суворий вчитель – історія», година роздуму «Українська ніч 1933 року – голодомор», година повідомлень «Національні аспекти політичних репресій в Україні» та вечір пам’яті «Прости нас пам’яте, прости». На знак вшанування пам’яті жертв Голодомору працівниками закладів культури була підтримана Всеукраїнська акція «Засвіти свічку».
20 листопада у концертному залі дитячої школи мистецтв № 2 відбувся «Вечір ансамблевої музики», на якому до уваги слухачів були представлені твори багатьох відомих мирових композиторів у виконанні різноманітних ансамблів з учнів та викладачів школи.
21 листопада в ПК ім. В.М. Сосюри, для дітей дитячого садка «Скворушка», була проведена розважально-ігрова програма «Веселий мурашник», в ході якої діти грали у веселі ігри, приймали участь у конкурсах та дивилися лялькову виставу «Вовк та козенята», у виконанні лялькового гуртка «Теремок».
22 листопада учасники ансамблю бального танцю «Юнліс» ПК ім. В.І. Леніна прийняли участь у відкритому Всеукраїнському рейтинговому змаганні по спортивним бальним танцям в м. Луганську, за підсумками яких 1 місце в номінації «Юніори – 2Д» присуджено Буданцеву Сергію та Куценко Насті, 2 місце в номінації «Юніори – 2С» зайняли Лисків Влад та Павленко Аліна та 1 місце в номінації «Юніори – 2Е» отримали Чугай Валентин та Головіна Катя.
24 листопада в ПК ім. В.М. Сосюри для учнів школі № 4 пройшов тематичний вечір «Гортая сторінки пам’яті людської», присвячений 70 роковинами великого терору масових політичних репресій 1937-1938рр.
25 листопада бібліотекарі філії № 9 провели бесіду – роздум «Торгівля жінками: чинники, складові та шляхи подолання», на якому присутні дізнались про торгівлю людьми, пов’язану з організованою злочинністю, насильством, незаконною міграцією, експлуатацією праці тощо. Цього ж дня в Новодружеській школі мистецтв, в рамках плану «Філармонія школяра», пройшла творча зустріч з лауреатом Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів – баяністом Сергієм Зубрицьким. В ході зустрічі колишній випускник школи розповів про різні етапи своєї творчої діяльності, виконав декілька творів українських та зарубіжних авторів на своєму цифровому електронному баяні.