Щодо нових умов призначення житлових субсидій окремим категоріям громадян

subsidii-1024x683Урядовим рішенням від 20 жовтня 2019 року №878 внесено зміни до порядку призначення житлових субсидій, які стосуються:

· дитячих будинків сімейного типу;

· військовослужбовців;

· громадян старших 60 років, що перебувають у шлюбі та мешкають у сільській місцевості.

Так, надано можливість призначення житлової субсидії дитячим будинкам сімейного типу (далі – ДБСТ) на понаднормову площу житла (за рішенням комісії) не більш як на 50 відсотків.

Також при призначенні субсидії до доходу ДБСТ не враховується матеріальна допомога, яка виплачується за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів, та стипендія на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також придбані ДБСТ транспортні засоби.

У сільській місцевості під час призначення житлової субсидії не будуть враховуватися доходи одного з подружжя, якщо обом більше 60 років, у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства.

Субсидія військовослужбовцям призначатиметься без отримання інформації про сплату ними єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За наявності причепа, з дати випуску якого минуло менше 5 років, домогосподарство матиме право на субсидію.

Звертаємо увагу, що зазначені зміни застосовуються при визначенні права на призначення житлової субсидії вказаним категоріям після набрання чинності постанови КМУ №878, а саме 22.10.2019 року.

Право осіб, яким субсидія призначена до набрання чинності постановою 878, не переглядається.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради