До уваги батьків (осіб, що їх замінюють) дітей з інвалідністю

 Управлінням соціального захисту населення Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації розпочато роботу щодо направлення у 2022 році дітей з інвалідністю до реабілітаційних установ відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 27 березня 2019 року № 309 (зі змінами).

Порядком визначено, що гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня – 16 тис. гривень, III ступеня – 25 тис. гривень.

Гранична вартість реабілітаційних заходів для однієї дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I, II, III ступеня, збільшується на 50 відсотків для кожного ступеня.

Зауважимо, що реабілітаційні заходи можуть надаватися як у стаціонарі, так і амбулаторно.

У граничну вартість реабілітаційних послуг, які надаються амбулаторно, можуть включатися витрати на харчування дитини.

У граничну вартість реабілітаційних послуг, які надаються в стаціонарі, може включатися вартість проживання та харчування дитини, одного з батьків чи законного представника дитини або супроводжуючої особи.

Також у граничну вартість реабілітаційних послуг, які надаються у стаціонарі, може включатися вартість перевезення (у разі його потреби) дитини, яка потребує сторонньої допомоги, та одного з її батьків чи законного представника або супроводжуючої особи. Таке перевезення забезпечується реабілітаційною установою в межах адміністративно-територіальної одиниці, де вона розташована: від транспортних вузлів (залізничний вокзал, автостанція) до реабілітаційної установи та у зворотному напрямку.

Заходи в межах їх граничної вартості можуть бути надані одній дитині декілька разів протягом бюджетного року.

Для забезпечення дитини реабілітаційними послугами один із батьків дитини чи її законний представник разом із заявою подає до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичним місцем проживання дитини копії наступних документів (з пред’явленням оригіналів):

  • – паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу одного з батьків дитини, супроводжуючої особи або її законного представника;
  • – свідоцтва про народження дитини або паспорта громадянина України, що посвідчує особу дитини;
  • – індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
  • – виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою МОЗ;
  • – документа, який підтверджує статус дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування (для дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування);
  • – реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини, одного з її батьків (законного представника), супроводжуючої особи.

З переліком установ, які надають реабілітаційні послуги, можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Міністерства соціальної політики: www.msp.gov.ua, у розділі «Особам з інвалідністю», за посиланням «Реабілітація дітей з інвалідністю».

Більш детальну консультацію можна отримати звернувшись до управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА за адресою: м. Лисичанськ, вул. Малиновського, 22А, кабінет №7, або за телефонами: (06451)73027; 0997503992.

Звертаємо увагу, що прийом в управлінні здійснюється за попереднім записом за вище вказаними номерами телефонів.

Графік роботи: з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00 години, у п’ятницю з 8:00 до 16:00 години, перерва з 12:00 до 12:48.

Управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА