ТИМЧАСОВИЙ ПОРЯДОК

Тимчасовий порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля

 

  1. Цей тимчасовий порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля (далі «Тимчасовий порядок»), затверджений рішенням виконавчого комітету Лисичанської міської ради № 741 від 20.10.09 року на підставі Постанови Кабінету Міністрів України від 09.09.2009р. №1035 «Про затвердження Тимчасового порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт».
  2. Установити, що підставою для оформлення права власності на приватні житлові будинки садибного типу, дачні та садові будинки з господарськими спорудами і будівлями, споруджені до 5 серпня 1992 р., є висновок про технічний стан будинку (будівлі), складений бюро технічної інвентаризації за формою, встановленою Міністерством з питань житлово-комунального господарства за погодженням з Міністерством регіонального розвитку та будівництва, і документ, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою, на якій розташовані зазначені об'єкти будівництва.
  3. Цей Тимчасовий порядок встановлює механізм та умови прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених забудовниками - фізичними особами (далі - забудовник) у період з 5 серпня 1992 р. до 1 січня 2008 р. без дозволу на виконання будівельних робіт (далі - приватні будівлі), на підставі заяви про прийняття в експлуатацію, яку подано до 31 грудня 2010 року.
  4. На доручення відповідного виконкому місцевої ради матеріли для розгляду надає спеціально уповноважений орган з питань містобудування та архітектури.
  5. Для підготовки документів заявник надає місцевому органу містобудування та архітектури наявні документи з питання будівництва об’єкта:
    • документ, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розташована приватна  будівля;
    • рішення виконавчого органу міської ради за формою на будівництво об’єкта;
    • технічний паспорт приватної будівлі, виданий бюро технічної інвентаризації;
    • звіт про проведення технічного обстеження на відповідність приватної будівлі державним стандартам, будівельним нормам і правилам, нормативним актам з пожежної безпеки, санітарному законодавству, що діяли на момент закінчення будівництва, складений організацією, яка має відповідну ліцензію, і погоджений з органом державного пожежного нагляду та державною санітарно-епідеміологічною службою.
    • будівельний паспорт або проектну документацію на будівництво об’єкта (за наявністю).
  6. На підставі поданих документів інспекція державного архітектурно-будівельного контролю приймає рішення про притягнення забудовника до адміністративної відповідальності за спорудження приватної будівлі без дозволу на виконання будівельних робіт та про накладення штрафу в порядку, установленому відповідно до статті 97 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
    Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю оформляє  та  видає сертифікат в день пред'явлення документів про внесення плати за видачу сертифіката та сплату штрафу.
  7. Датою прийняття приватної будівлі в експлуатацію вважається дата видачі сертифіката.
  8. Забудовник несе відповідальність за достовірність поданих документів відповідно до законодавства.

За інформацією начальника
управління архітектури та містобудівництва
Лисичанської міської ради Ломако М.М.